Bedrijfsvisie - toekomstgericht en eco

Toekomstgerichte bedrijfsfilosofie bij Secq Fashion.

Statement

De toekomst ligt voor Secq Fashion, zoals bij zovele andere ondernemingen, bij vakmanschap en slow fashion, begeleid door recyclage en upcyclage.

Verklaring

Vakmanschap bij het aankopen van de collecties, gericht op de wensen van de klant. Vakmanschap bij het creëren en produceren van eigen modellen. Vakmanschap bij het herstellen, onderhouden en hermodelleren of aanpassen van uw kleding in leder, daim, omgekeerd lam, pels en textiel. Mede hierdoor en door modelveranderingen gaat uw kleding langer mee. Dit noemen wij upcyclage of upcyleren.

Recyclage hergebruikt de grondstof (lees uw kleding) om er iets anders van te maken dan het originele en is meestal waardeverminderend. Upcyclage hergebruikt ook, maar om het een meerwaarde te geven, hoger dan het originele.

Slow fashion betekent dat uw kleding gemaakt werd uit ecologische, hernieuwbare, milieuvriendelijke materialen en zijn levenscyclus traag doorloopt,  zo gaat uw jas langer mee.

Secq Fashion zorgt hiervoor door u kwaliteit aan te bieden in functie van uw wensen, doel, toepassing en gebruik van deze kwaliteitskleding. Maar ook door uw kleding goed te onderhouden en te herstellen, door bij demodering uw kledingstuk te retoucheren of te hermodelleren (te transformeren) naar de nieuwe modetendensen.

Product motivatie

Waarom leder en wol

Vanwaar de keuze voor leder en wol voor kleding kan u zich misschien afvragen.
Wel, heel eenvoudig eigenlijk. Het zijn natuurproducten die ecologisch verantwoord zijn en van hernieuwbare oorsprong. Alles kan veilig en zonder het milieu te belasten geproduceerd en vervaardigd worden.
We kozen bovendien voor bovenkleding omdat je hiermee op een langere levenscyclus kan mikken. Want duurzaamheid en slow fashion zijn voor ons ook heel belangrijk.